Verbouwing Woning - Project BRI 2008

Renovatie en uitbreiding van een woning - quasi herbouw, op enkele muren na werd alles gesloopt. De oorspronkelijke woning bestond uit een rechthoekig volume in metselwerk met plat dak, twee bouwlagen en afmetingen 5m breed en 7m50 diep. Achteraan verschillende aangebouwde delen en schuurtjes in metselwerk met platte en schuine daken, alle van bedenkelijke kwaliteit en in verval. Deze werden resoluut gesloopt en het hoofdgebouw werd compleet gestript.

Het perceel is rustig gelegen, maar toch kortbij een dorpskern. Gezien het prachtig uitzicht voor- en achteraan werd besloten een nieuw volume te laten aansluiten aan de zijkant van het bestaande deel, in plaats van achteraan op de plaats van de gesloopte aanbouwen. Ook de inplanting op het perceel en plaats voor terrassen en meer privacy werd zo geoptimaliseerd.Het nieuw gedeelte is opgetrokken in houtskeletbouw, bekleed met een beplanking in padoek. Het bestaande deel in metselwerk werd volledig gerenoveerd en geïntegreerd in het totaalbeeld. De buitenkant kreeg een isolatielaag en pleisterlaag. Het enige dat nog onmiddellijk herinnert aan de oorspronkelijke woning zijn de openingen van de ramen in de voorgevel en de gezandstraalde oude zijgevel die nu binnen in de woonkamer staat. Een zonneboiler zorgt voor een deel van de warm waterproductie.

March
Gunter Mertens

 Jos Tilborghsstraat 20
2920 Kalmthout

 0497 / 500 947

BE 0631.611.144

     
Ingeschreven op de tabel van de Orde van Architecten provincie Antwerpen..

Copyright 2018

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®